Sommerens uden tvivl vigtigste kamp er Champions League Finalen. Denne gang er det den italienske klub Juventus, der står over for spanske Barcelona. Umiddelbart vurderet, så skal Juventus have ret mange folk bag bolden, hvis de bare skal have den mindste chance for at vinde mod Barcelona i Champions League-finalen. Dette er også Gianluca Viallis vurdering, og Gianluca var netop med til som kaptajn at vinde Champions League trofæet til Juventus, sidste gang klubben vandt det. Vi skal næsten 20 år tilbage i tiden, nærmere bestemt til 1996. Langt om længe er der altså igen en chance for klubben fra Italien til at genvinde trofæet, når de skal op mod mægtige Barcelona den 6. juni.

Oddsene fortæller, at Barcelona kommer til at vinde

Oddsene er klart i Barcelonas favør. Faktisk giver Juventus sejr pengene tilbage 5,5 gange, hvis du spiller på bet365 lige nu. En uafgjort giver 4 gange pengene tilbage, mens Barcelona må betragtes som relativt stor favorit med odds 1,61 på sejr. Det er nok også derfor Gianluca Viallis tip til Juventus er, at de skal forsvare sig klogt og stærkt med rigtig mange spillere bag bolden. Inspireret af de få hold, der tidligere har slået Barca i CL-turneringen, skal spillerbussen parkeres foran målet. Her tænker vi på tidligere kampe som Inters sejr i 2010 (med José Mourinho) og Chelseas sejr i 2012 (med Roberto Di Matteo). Spillere som Messi, Suarez og Neymar vil naturligvis være som gift for Juventus, men kampen skal spilles i Berlin, og det var netop på dette stadion, at Italien snuppede VM-guld tilbage i 2006. Måske kan det give det ekstra, der skal til, og Gianluigi Buffon, Andrea Pirlo og Andrea Barzagli var med dengang i 2006 og måske kan de finde magien frem. Juventus slog som bekendt Real Madrid ud i semifinalen, og som vinder af den italienske liga og pokalturnering, er holdet jo heller ikke hvem som helst.

Sportsbegivenheder hen over sommeren


Når Champions League er afsluttet, og når de sidste kampe er spillet i de nationale turneringer, vil der ikke være mange spændende foldboldkampe i løbet af sommeren. Til gengæld åbner transfervinduerne, og det betyder, at vi kommer til at se en masse spændende og ikke mindst dyre transfers i den kommende tid. Det er nemlig udelukkende i sommerperioden og i vinterperioden, at klubberne kan handle med deres spillere. En handel skal således ske under transfervinduet for at kunne være officiel.

Systemet med transfervinduer skal sikre, at klubber ikke forstærker sig hele sæsonen, da det ville skabe et kæmpe kaos med store ubalancer på mange hold - og ikke mindst på de mindre hold, der vil kunne blive ramt hårdt i løbet af sæsonen.

Sommerens transfervindue er det længste, da det varer omkring 12 uger. Vinterens transfervindue er lidt kortere, da det maksimalt strækker sig over en måned. Når man kigger på, hvad der bliver handlet, kan man blive helt talblind. Der er nemlig tale om mange milliarder, og det kan være svært helt at forstå sådanne astronomiske beløb.