Sommerens transfervinduer er lukket for denne omgang for ligaerne rundt omkring i Europa, og i en periode vil det ikke være nødvendigt med enorme millionoverførsler for at sikre sig de bedste spillere, der er tilgængelige på markedet. Premier League har som i tidligere sæsoner udmærket sig ved at være helt i førertrøjen, hvad angår urealistisk transfersummer. Men spørgsmålet er, hvem har fået gjort sig de bedste køb, og er det noget, der har ændret på, hvem der er favoritter til Premier League mesterskabstitlen. Du kan kigge her for spilforslag Premier League, hvis du vil have lidt inspiration til, hvad der eller er at spille på i Premier League.

Odds på Premier League indikerer en klar favorit


Vi har været rundt og kigge lidt på odds hos de forskellige danske bookmakere. Der er flere forskellige tendenser at spore, men en af de mere oplagte er, hvem der forventes at stikker af med titlen som mesterhold i Premier League.

Forrige sæson var det holdet fra Manchester City, der kunne løfte mesterskabspokalen, og i det netop overståede transfervindue har de være nogle af de mest aktive. Det sker naturligvis i forsøget på at tilbagetage titlen fra sidste sæsons mestre fra London klubben Chelsea. Skal man tro oddsene fra de forskellige bookmakere, så tyder noget på, at de har haft en heldig hånd med deres store og dyre indkøb. Samtidig er de kommet godt i gang med sæsonen, hvilket man ikke helt kan sige om Chelsea. Disse forhold har gjort, at Manchester City nu fremstor som oplagte mesterskabsfavoritter, hvis man skal tro bookmakernes odds.

Enorme transfersummer brugt i Premier League


I hvert transfer vindue bliver man overrasket over de enorme transfersummer, der udveksles i Premier League klubberne. Mange spillere får nye arbejdsgivere også i dette transfervindue, og efterretninger siger, at der er brugt lige i underkanten af 9 mia. kr. på forstærkninger i Premier League klubberne samlet set. De lyseblå City spillere er blevet forstærket på flere poster, og klubben har da også været anførende i transfershowet. Der er brugt tæt på halvanden mia. kr. på forstærkninger med navne som Kevin De Bruyne fra Chelsea, Nicolas Otamendi fra Valencia og Raheem Sterling, der kom lidt uheldigt fra Liverpool.

Kevin De Bruyne by EDrost88, on Flickr

Med fire sejre ud af fire mulige i indledningen af Premier League har det betydet, at oddsene på Manchester City som mester er sænket betragteligt. De er naturligvis alt for tidligt at spå om afslutningen af Premier League, men City har lavet en imponerende og overbevisende åbning. En af de nævnte fire sejre er blandt andet gået ud over Chelsea, der fik tilføjet et nederlag på 3-0. Noget tyder altså på, at den halvanden milliard kroner er givet godt ud, og konkurrenterne fortryder måske, at de ikke har haft spenderbukserne på i samme omfang.

I weekenden er der landskampspause rundt omkring i Europa, og action i Premier League er derfor udsat til midt september, hvor Manchester City skal til Crystal Palace. Palace har også besejret Chelsea på Stamford Bridge i en af sæsonens første kampe, så det kan blive rigtig spændende.