EM 2016 i herrehåndbold er i fuld gang. I år afholdes turneringen i Polen, og lige nu er det de indledende gruppespil, som står for skud. Men hvilket mandskab vinder i år? Hvis du ønsker at dedikere dig selv til håndbold betting under EM, kan du læse videre nedenfor, for at få vores odds forslag.

Hiver Spanien sin første EM guldmedalje hjem i år? Foto credit: aixcracker – Flickr Creative Commons

Der er tre, traditionelle favoritter til at vinde EM 2016 – og det kommer nok ikke som en overraskelse for nogen, at disse tre favoritnationer er Frankrig, Spanien og Danmark.

Kigger man på de seneste fem EM håndboldturneringer, er det Frankrig eller Danmark, som har vundet guldmedaljer (Frankrig 3 gange og Danmark 2 gange). Og kigger man på de nuværende gruppestillinger kan man også se, at hvert af disse hold ligger på førstepladsen i hver sin gruppe.

Mange vil måske mene, at det er begyndt at blive lidt ensformigt og forudsigeligt i mændenes håndboldturneringer. Men kan 2016 være året, hvor Spanien vinder EM guld for første gang? Det er det i hvert fald, hvis man spørger TV2’s håndboldekspert, Bent Nyegaard.

Defensiv styrke bliver nøgle til EM sejr

Nyegaard mener, at spanierenes forsvar er det stærkeste i hele EM-truppen, og det kommer til at blive en afgørende faktor.

"Træner Cadenas (træner for Spanien, red.) har såmænd kunnet tilføje ingen ringere end Arpad Sterbik, der nu sammen med Gonzalo Peres de Vargas Moreno - redningsprocent på 37 i Qatar - udgør EM’s absolut bedste målmandsduo," lyder det fra Bent Nyegaard i hans personlige blog på TV2 Sporten.

"Læg dertil, at det spanske landshold også råder over EM’s bedste 3’er-konstellation i makkerparret Gedeon Guardiola og Viran Morros de Argila, og du har et defensivt fundament, som ingen af konkurrenterne kan byde op til dans."

"Sir Alex Ferguson har godtgjort, at "attack wins you games, defence wins you titles!". Fakta står bøjet i neon og Sir Alex har ret."

"Derfor vinder Spanien EM," tilføjer håndboldeksperten Nyegaard.

Frankrig plaget af skader

Spanien har ganske vist ikke fået lige så god en start til de indledende gruppespil, som Danmark og Frankrig har. I deres seneste kamp mod Slovenien måtte Cadenes og co. nøjes med et uafgjort resultat på 24-24, hvorimod både Danmark og Frankrig har vundet 2 ud af 2 spillede kampe, indtil videre.

Trods dette har både det danske og det franske landshold nogle få dilemmaer som de går og tumler med i øjeblikket. Frankrigs trup er i år plaget af en del skader hos spillerne, mens de danske håndboldherrer, heriblandt Mikkel Hansen, ikke har vist deres sande kaliber endnu.

Det er ganske vist stadig tidligt i turneringen, men hvis Danmark skal gøre sig forhåbninger om at kunne få endnu en EM titel i hus, som de gjorde i Serbien i 2012, så skal spillerne snart til at komme op på det niveau, de normalt ligger på – med mere skarphed og defensiv fysik.

Alternative favoritter

Hvis du ikke er vild med play it safe strategien, så er der også alternative odds muligheder på nogle af de andre EM hold.

Kigger man for eksempel på Gruppe B, ser man at det står lige mellem Kroatien, Norge, Island og Hviderusland. Kan et af disse hold overraske som underdog, og måske vælte et af de "større" favorithold?

Disse hold bør i hvert fald ikke undervurderes.